Conferinţe naţionale - ianuarie 2014

 

Internaţionale Naţionale

 

 2014 2015

 

ianuarie februarie martie aprilie mai iunie
iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie

  

Lansarea Președinției elene a Consiliului Uniunii Europene 

Data: 06/01/2014 11:52:53

Locul: sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1, sala de conferințe).

Ambasada Republicii Elene la București și Reprezentanța Comisiei Europene în România au plăcerea de a vă invita miercuri, 8 ianuarie 2014, orele 11:00, la o conferință de presă dedicată lansării Președinției elene a Consiliului Uniunii Europene.

Ambasadorul Republicii Elene în România, Grigorios VASSILO CONSTANDAKIS, va prezenta prioritățile Președinției deținute de țara sa în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014. La conferință vor participa ministrul Afacerilor Externe al României, Titus CORLĂŢEAN, și șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela FILOTE.

Persoane de contact:

Mihai Roșioru, biroul de presă, Reprezentanța CE în România
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , 021-203-54-86;

Michael Constantinides, biroul de presă, Ambasada Republicii Elene în România
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , 021-210-04-99.

  

EU și CROAȚIA - expoziție de fotografie

Data: 20/01/2014

Locul: Bucureşti

Detalii: http://ec.europa.eu/romania/news/agenda/17012014_eu_si_croatia_expozitie_de_fotografie_ro.htm

La șase luni de la aderarea Croației la Uniunea Europeană, vă oferim o perspectivă artistică și personală a acestei țări, prin intermediul imaginilor surprinse de artistul fotograf Eugen Negrea.

Expoziția poate fi vizitată zilnic la Spațiul Public European, până la sfârșitul lunii ianuarie.

La vernisajul de luni, 20 ianuarie, ora 18:00, vor participa autorul expoziției, precum și E.S. Dna Andrea Gustović Ercegovac, Ambasadorul Republicii Croația în România, și doamna Angela Filote, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Expoziția este organizată de Asociația Artiștilor Fotografi din România, Ambasada Republicii Croația în România, Reprezentanța Comisiei Europene și Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

 

Conferința factorilor interesați din zona Mării Negre

Data: 30/01/2014

Locul: Bucureşti

Detalii: http://www.amiando.com/BlackSeaStakeholdersConference.html

Comisia Europeană, împreună cu Ministerul Român al Afacerilor Externe, organizează o conferință dedicată factorilor interesați din zona Mării Negre, care va avea loc pe 30 ianuarie 2014, la București. Evenimentul de o zi este primul efort la nivel de bazin maritim de a reuni actori publici și privați și organizații donatoare cu scopul de a identifica elementele necesare pentru dezvoltarea sectorului maritim din țările riverane Mării Negre și de a deschide calea pentru o mai bună cooperare maritimă în regiunea extinsă a Mării Negre.

Conferința va cuprinde un forum pentru părțile interesate din toate țările Mării Negre (Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia, Ucraina și Republica Moldova), în vederea facilitării schimbului de opinii cu privire la provocările și oportunitățile oferite de economia albastră în regiune. Evenimentul urmărește, de asemenea, să încurajeze inițiativele inter-sectoriale pentru a stimula creșterea economică maritimă și a genera avantaje pentru statele riverane în cauză.

Sesiunile de lucru ale conferinței vor aborda teme precum parteneriatul în regiune și provocările comune, precum și secțiunile specifice ale domeniului maritim, cum ar fi protecția mediului, gestionarea pescuitului și acvacultura – toate acestea în contextul oportunităților generate de economia albastră.

Conferința își propune să lanseze un proces de cooperare consolidată pe probleme maritime inter-sectoriale în beneficiul comunităților de coastă și a economiei albastre a regiunii. Prezența autorităților publice, întreprinderilor private și a societății civile va sublinia necesitatea implicării mai multor părți interesate în care fiecare actor ar trebui să aibă un rol în consolidarea dezvoltării maritime și a ocupării forței de muncă. Printre vorbitori se numără comisarul european pentru afaceri maritime și pescuit, Maria Damanaki și prim-ministrul Victor Ponta.

 

 

Strategia Europeană a Dunării

Cine ne urmăreşte ...

We have 45 guests online

Autentificare