Conferinţe internaţionale - februarie 2014

 

Internaţionale Naţionale

 

ianuarie februarie martie aprilie mai iunie
iulie august septembrie octombrie noiembrie decembrie

  

Zi de informare privind Rețeaua Întreprinderilor Europene

(Enterprise Europe Network)

Când: 06/02/2014

Unde: în clădirea Charlemagne (Rue de la Loi, nr. 170, Bruxelles, Belgia).

Detalii: http://ec.europa.eu/romania/news/agenda/22012014_zi_de_infomare_reteaua_intreprinderilor_europene_ro.htm

În luna ianuarie 2014, Comisia Europeană lansează un apel de propuneri de proiecte având ca scop o nouă etapă de dezvoltare a rețelei. Apelul va fi finanțat prin intermediul Programului UE pentru Competitivitatea Întreprinderilor și IMM-urilor (COSME), program care se desfășoară în perioada 2014-2020.

Pentru a sprijini pregătirea propunerilor de proiecte, Agenția Executivă pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (EASME) organizează o zi de informare în data de 6 februarie 2014, în clădirea Charlemagne (Rue de la Loi, nr. 170, Bruxelles, Belgia).

Subiectele din agendă vor acoperi toate informațiile necesare pentru a prezenta o propunere în cadrul acestui apel, inclusiv tipul de activități care urmează să fie desfășurate, cerințele pe care trebuie s le îndeplinească inițiatorii, diverse aspecte juridice și contractuale, precum și procesul de evaluare a propunerilor.

Participarea va fi limitată la un singur reprezentant pentru fiecare organizație și va fi deschisă doar pentru organizațiile din țările participante la programul COSME.

 

Dincolo de criză: afacerile în Europa anului 2014

Când: 10/02/2014

Unde: Bruxelles

Detalii: http://www.ombudsman.europa.eu/ro/activities/calendarevent.faces/en/802/html.bookmark

Criza economică s-ar putea să fi atins un punct de cotitură. După mai mulți ani de încercări pentru întreprinderile europene, perspectivele pentru anul 2014 sunt în mare măsură pozitive, potrivit unui studiu Eurochambres. Cu toate acestea, multe companii continuă să lupte pentru supraviețuire și să apeleze la Uniunea Europeană pentru sprijin. Ombudsmanul European, Emily O'Reilly, reunește luni, 10 februarie 2014, la Bruxelles, experți la nivel înalt pentru a discuta despre ceea ce se face la nivelul UE pentru a ajuta întreprinderile mari și mici. Ea va explica, de asemenea, propriul rol în soluționarea reclamațiilor venite din partea companiilor cu privire la birocrație, lipsa de transparență, precum și alte forme de administrare incorectă sau incompletă în instituțiile UE.

Persoanele interesate de eveniment se pot înregistra până luni, 3 februarie, prin completarea unui formular.

Persoană de contact:

Gundi Gadesmann, Deputy Head of the Communication Unit

Tel.: +32 (0)2 284 26 09, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Conferința "Modernizarea Directivei privind calificările profesionale: mobilitate în condiții de siguranță"...

Când: 12/02/2014

Unde: Bruxelles

Detalii: http://ec.europa.eu/internal_market/conferences/2014/0212-safe-mobility/docs/conference-draft-programme_en.pdf

Miercuri, 12 februarie 2014, va avea loc la Bruxelles conferința "Modernizarea Directivei privind calificările profesionale: mobilitate în condiții de siguranță". Conferința va oferi participanților posibilitatea de a discuta despre modificările introduse de modernizarea Directivei privind calificările profesionale. Acest eveniment la nivel înalt urmează adoptării oficiale a modificării directivei de către Parlamentul European la 9 octombrie 2013 și de către Consiliu la 15 noiembrie 2013 și publicării acesteia la 28 decembrie 2013. Noua directivă a intrat în vigoare pe 17 ianuarie 2014, la 20 de zile după publicarea sa.

 

Strategia Europeană a Dunării

Cine ne urmăreşte ...

We have 47 guests online

Autentificare